Iedereen heeft wel een eigen favoriet recept voor het maken van juicy ribbetjes, dit is die van ons!
Voor de dry rub
- 1 el zwarte peperkorrels
- 1 el komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 1 el chilivlokken
- 1 el uienpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el cayennepoeder
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 el zout
- 1/2 el kerriepoeder
Voor de marinade
- 8 el barbecuesaus
- 3 el ketjap manis
- 1 el sambal badjak
- 2 el Sriracha saus
- 2 el honing
- 2 el sweet chilisaus
- 2 el ketchup
Dag 1: voorbereiden
Vijzel de peper, komijn, koriander en chilivlokken in een vijzel. Voeg de overige specerijen toe en meng.
Ontvlies de ribbetjes en geef ze een liefdevolle massage met de dry rub.
Laat een nachtje marineren in de koelkast.
Dag 2: garen
Verwarm je oven voor op 150 graden hetelucht.
Leg de spareribs met de bolle kant naar beneden in de aluminium bakken en dek goed af met aluminiumfolie. Gaar voor 3,5 in het midden van de oven.
Zet intussen de marinade klaar door alle ingrediƫnten te mengen.
Serveren
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Verwijder de folie, kwast de marinade over de ribbetjes (boven en onder) en draai de spareribs zodat de bolle kant naar boven ligt.
Grill de spareribs nog 20 minuten in het midden van de oven.
Haal de spareribs uit de oven en bestrijk nog een keer met de marinade. Smakelijk!