Go Back

Bladerdeeg hoorntjes met aspergemousse

Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 4 hoorntjes (diameter 3 cm)
Deze schattige bladerdeeg hoorntjes vul je met heerlijke aspergemousse. Een perfecte amuse of borrelhapje om te maken in het aspergeseizoen!

Equipment

  • Bakhoorntjes
  • Deegroller
  • kwastje

Ingredients

Zie het linkje hierboven hoe je de aspergemousse maakt

  • 1 plak roomboter bladerdeeg
  • 1 eigeel

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht (of wat er bij jouw op de verpakking staat).
  • Haal 1 plakje bladerdeeg uit de vriezer en laat een beetje ontdooien.
  • Strooi wat bloem op je werkbank en rol het bladerdeeg iets uit zodat je een rechthoek krijgt i.p.v. een vierkant.
  • Snijd 4 gelijke stroken in de lengte.
  • Wikkel het bladerdeeg om de vorm, begin onderaan en laat elke keer een klein stukje overlappen. Zet het laatste stukje vast met een heel klein beetje water of eigeel.
  • Kluts de dooier en bestrijk de hoorntjes voorzichtig met het eigeel.
  • Bak de hoorntjes ondersteboven en zet de bakplaat net iets onder het midden.
  • Laat afkoelen en wrik heel voorzichtig los. Vul met de aspergemousse (zie recept hierboven) en garneer af met een aspergetopje en wat bieslook. Smakelijk!
Course: Appetizer, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: asperges, bladerdeeg, witte asperges