Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Doe de kikkererwten en linzen in een zeef en spoel af tot het water helder is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de linzen en kikkererwten.
Zet de plaat in het midden van de oven en laat de kikkererwten en linzen ongeveer 15 tot 20 minuten 'drogen'. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Snijd de lenteui in grove stukken, pers de knoflook en doe deze samen met de peterselie, rasp van de citroen, bloem, yoghurt en gevijzelde komijnzaad in de kom van de keukenmachine. Voeg de linzen en kikkererwten toe en maal tot een grof samenhangend mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Vorm 2 of 4 gelijke burgers, leg op een bord en laat ongeveer 15 minuten onder plastic folie opstijven in de koelkast.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur, bestrijk de burgers met wat olijfolie, doe ook wat olie in de pan en laat rustig bakken tot de buitenzijde mooi bruin is en een beetje krokant.
Zet ook een grillpan op hoog vuur.
Snijd twee plakjes van de halloumi en besmeer deze met wat van de chiliolie of sambal. Als je niet van pittig houd kan je ook alleen olijfolie gebruiken.
Grill de halloumi tot deze mooie grillstrepen heeft, zet dan het vuur uit.