Go Back

Quinoa kaas krokantjes

Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 6 stuks
Deze hartige quinoa kaas krokantjes zijn super makkelijk om te maken en zijn heerlijk als snackje of als krokantje bij andere gerechten zoals vlees of een salade. Deze moet je proberen! :-D

Equipment

  • oven
  • bakpapier

Ingredients

  • 100 gr gekookte en afgekoelde quinoa (ongeveer 65 gr ongekookt.)
  • 20 gr pittige cheddar (niet van die plakjes maar geraspt van een mooi blok cheddar kaar.)
  • 10 gr parmezaanse kaas
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Kook de quinoa zoals aangegeven.
  • Dep de quinoa droog met keukenpapier en laat afkoelen.
  • Rasp de kaas en meng deze met de quinoa.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 6 gelijke hoopjes. Druk de hoopjes in platte cirkels.
  • Bestrooi elk koekje met nog wat kaas zodat alles lekker blijft plakken.
  • Bak in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten of tot de randen mooi bruin zijn en het krokantje bij elkaar blijft zitten.
  • Laat iets afkoelen en smakelijk!
Course: Borrelhapje, Snack
Keyword: blauwe kaas, borrelhapje, quinoa, snack