Deze pickle (tafelzuur of ingelegde groenten) van rode bietjes is perfect bij burgers en gebraden vlees. Én ook nog eens super makkelijk en hoeft helemaal geen dagen/weken/maanden te 'pickelen'.
- 2 gekookte rode bietjes (ik gebruik gewoon die voorgekookte uit de supert)
- 40 ml rode wijn azijn
- 15 gr suiker
- 8 peperkorrels
- 1 laurierblaadje
- 1 tl gedroogde dille
- 1/2 rode ui
- 1 tl mosterdzaad
- peper en zout naar smaak
- takjes verse dille voor garnering
Rooster in een klein pannetje de peperkorrels en het mosterdzaad tot deze beginnen te poppen.
Voeg de azijn, het water, het laurierblaadje en de suiker toe en breng aan de kook. Zet lager als de suiker is opgenomen en laat nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
Snijd de bietjes in fijne blokjes en snijd de ui in fijne halve ringetjes.
Giet het nog warme azijn mengsel toe aan de bietjes en ui.
Voeg de gedroogde dille toe en schep om.
Laat nog een uurtje trekken en klaar!