Go Back

Pickle van rode biet met dille en laurier

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 1 bakje
Deze pickle (tafelzuur of ingelegde groenten) van rode bietjes is perfect bij burgers en gebraden vlees. Én ook nog eens super makkelijk en hoeft helemaal geen dagen/weken/maanden te 'pickelen'.

Ingredients

  • 2 gekookte rode bietjes (ik gebruik gewoon die voorgekookte uit de supert)
  • 40 ml rode wijn azijn
  • 15 gr suiker
  • 8 peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1/2 rode ui
  • 1 tl mosterdzaad
  • peper en zout naar smaak
  • takjes verse dille voor garnering

Instructions 

  • Rooster in een klein pannetje de peperkorrels en het mosterdzaad tot deze beginnen te poppen.
  • Voeg de azijn, het water, het laurierblaadje en de suiker toe en breng aan de kook. Zet lager als de suiker is opgenomen en laat nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Snijd de bietjes in fijne blokjes en snijd de ui in fijne halve ringetjes.
  • Giet het nog warme azijn mengsel toe aan de bietjes en ui.
  • Voeg de gedroogde dille toe en schep om.
  • Laat nog een uurtje trekken en klaar!
Course: Bijgerecht
Keyword: bieten, ingelegde groenten, pickle, rode biet, tafelzuur