Knapperige kikkererwten uit de oven
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 1 bakje
Deze crunchy kikkererwten doen het geweldig als (gezonder) snackje maar ook bijvoorbeeld als lekkere topping over curry's.
Equipment
- oven
- vijzel of specerijenmolentje
- bakpapier
Ingredients
- 65 gr gedroogde kikkererwten (of 130 gram uit blik als je geen zin hebt om ze eerst te weken en te koken.)
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl currypoeder
- 1 tl garam masala
- peper en zout naar smaak
- neutrale olie
Instructions
- Doe de gedroogde kikkererwten in een bakje met minimaal de dubbele hoeveelheid water. Laat een nacht weken (minimaal 8 uur).
- Kook de kikkererwten tussen de 45 en 60 minuten. Check af en toe. Ze moeten gaar zijn maar mogen nog een lekkere bite hebben.
- Verwarm je oven voor op 190 graden hetelucht.
- Vijzel intussen het komijn- en korianderzaad en meng met de overige specerijen.
- Dep de kikkererwten na het koken goed af met een schone theedoek of keukenpapier.
- Voeg nu een scheutje neutrale olie toe en masseer de kikkererwten zodat ze allemaal een laagje olie hebben.
- Voeg nu de specerijen toe en herhaal het masseerwerk.
- Spreid de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze allemaal een beetje de ruimte hebben.
- Rooster de kikkererwten in ongeveer 30 a 40 minuten mooi krokant. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: kikkererwten