Heerlijk zomerse kokosmakronen met verse aardbeien! Licht chewy aan de binnenkant en een beetje geroosterd en crispy van buiten. Met maar 5 ingrediënten is dit een fijn en makkelijk receptje om in je repertoire te hebben!

Aardbeien kokosmakronen

Prep Time 45 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Kokosmakronen zijn op zichzelf al heerlijk maar met de toevoeging van verse aardbeien wordt het helemaal een zomers feestje! Lekker zacht en chewy aan de binnenkant en een geroosterd buitenkantje.

Equipment

  • huishoudfolie
  • bakpapier
  • garde
  • bakplaat
  • eventueel een handmixer en ijsschep

Ingredients

  • 2 eiwitten (groot)
  • 40 gr kristalsuiker
  • 1/2 el vanille extract
  • 185 gr gedroogde kokosrasp (fijn)
  • 80 gr verse aardbeien in blokjes

Instructions 

  • Verwarm je oven voor op 165 graden hetelucht.
  • Klop de eiwitten samen met de suiker en vanille tot een luchtig schuim en tot de suiker is opgelost.
  • Vouw de kokosrasp voorzichtig door het eiwitschuim, probeer zoveel mogelijk lucht te behouden. Dek af met huishoudfolie en zet voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  • Snijd intussen de aardbeien en dep voorzichtig af met een keukenpapiertje. Vouw ze daarna voorzichtig door het mengsel.
  • Draai mooie quenelles of schep gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de makronen voor ongeveer 20 a 25 minuten in het midden van de oven. Laat ze volledig afkoelen en serveer met nog wat verse aardbeien. Smakelijk!
Course: Tussendoortje
Keyword: aardbeien, kokos

Write A Comment

Rating recept