Zelf zalmsalade maken voor op brood

Zalmsalade is heerlijk en heel eenvoudig en snel om het eens zelf te maken. Deze maakte ik met leftovers van een fish pie. In deze zalmsalade zit daarom ook kabeljauwfilet maar het kan natuurlijk ook met 100% zalm.

Vers of uit blik

Dat kan dus ook allebei. Deze vissalade is dus met verse zalm en verse kabeljauw die in de oven is gegaard. Maar Ik maak deze ook gerust met zalm uit blik.

Gezondere  zalmsalade

Mayo, ik vind het heerlijk maar soms is iets slanker/gezonder even nodig. Daarom maakte ik deze vissalade met yoghurt in plaats van mayonaise. Toch net even wat romiger maken? Doe dan half/half of vervang 1 eetlepel yoghurt voor mayonaise.

Zalm-kabeljauw salade voor op brood

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 1 bakje
Deze slankere en gezondere vissalade van zalm en kabeljauw maak je met yoghurt in plaats van mayonaise. Lekker voor op brood of op een toastje bij de borrel.

Equipment

  • oven
  • hakmolentje
  • aluminiumfolie

Ingredients

  • 100 gr zalm
  • 100 gr kabeljauw
  • 1/2 citroen, sap en rasp
  • 1 augurk in fijne blokjes
  • kapperappeltjes (gewone kappertjes kunnen natuurlijk ook)
  • 3 el yoghurt (Iets minder slank maken? Vervang 1 eetlepel yoghurt voor 1 eetlepel mayonaise.)
  • 1 tl mosterd
  • 1 el gedroogde dille
  • snuf cayennepeper
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse dille voor garnering

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Leg de zalm en kabeljauw in een ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en gaar de vis voor ongeveer 15 a 18 minuten.
  • Haal uit de oven en laat afgedekt afkoelen.

De zalm/kabeljauw salade maken

  • Doe de vis samen met de overige ingrediënten in de hakmolen en maal fijn. Je bepaalt zelf hoe fijn of grof je lekker vindt.
  • Serveer met wat takjes verse dille en nog een snufje cayennepeper. Ook lekker: presenteer op brood of toast met kiemgroenten.
  • Smakelijk!
Course: Borrelhapje, lunch, Ontbijt, Snack
Keyword: broodbeleg, vissalade, zalmsalade, zalmspread

Write A Comment

Rating recept