Zachte chocoladekoeken met witte- en melkchocolade en zeezout

Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour
Servings 20 grote koeken
Deze chocoladekoeken zijn makkelijk om te maken en heb je in een uurtje gebakken. Je kan deze koeken aanpassen aan wat jij lekker vindt of lijkt. Deze zijn met witte- en melk chocolade en afgetopt met zeezout maar voeg gerust gedroogd fruit. nootjes en zaden toe. Kunnen haast niet mislukken dus het proberen waard toch! 😉 Smakelijk alvast!

Equipment

  • oven
  • mixer
  • bakpapier
  • 2 bakplaten

Ingredients

  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 350 gr suiker
  • 250 gr zachte ongezouten boter
  • 2 eieren
  • 100 gr cacaopoeder
  • 150 gr chocolade naar keuze
  • zeezout

Instructions 

  • Hak de chocolade in brokken, sommige wat fijner, sommige juist lekker grof. Zet weg.
  • Mix de boter en suiker tot deze lekker fluffy is en lichter is qua kleur. Voeg eventueel al wat zeezout toe.
  • Mix dan 1 voor 1 de eitjes erdoor. Wacht elke keer tot deze volledig zijn opgenomen.
  • Zeef het bakmeel en de cacao in het boter, suiker en eimengsel en mix goed door.
  • Voeg dan de chocolade chunks toe en spatel deze door het mengsel (zou ik niet met de mixer doen maar dus met een spatel).
  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en leg gelijke hoeveelheden van het mengsel op de bakplaten.
  • Als het deeg eerlijk verdeeld is kan je deze vormen tot ballen. Bestrooi de koeken naar smaak met wat zeezout.
  • Bak de koeken voor ongeveer 20 a 25 minuten. Halverwege even de bakplaten van positie wisselen.
  • Leg de koeken op een bakrek en laat iets afkoelen. Smakelijk!
Course: Snack, Tussendoortje
Keyword: chocolade, chocoladekoeken, chocolatechip cookies, cookies, koekjes

Write A Comment

Rating recept