Go Back

Gezond én vega: pasta met boerenkoolsaus

Servings 2 personen
Dit is een geweldig makkelijk en snel recept voor die drukke dagen. Met slechts een aantal ingrediënten maak je deze knalgroene gezonde pasta.

Equipment

  • blender
  • vijzel

Ingredients

  • 160 gr pasta (ik gebruik spaghetti maar gebruik gerust jouw favoriete pasta.)
  • 280 gr boerenkool (in het geval van hele bladeren verwijder je de harde nerven. Gebruik deze in bijvoorbeeld een soep of stoofje.)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 1 el hele zwarte peperkorrels (of naar smaak)
  • 60 gr pecorino (30 gram tijdens bereiden en 30 gram voor garnering)
  • 1 el lekkere olijfolie (extra voor garnering)

Instructions 

  • Vijzel de peperkorrels en zet weg.
  • Snijd de knoflook en sjalotjes fijn en bak deze glazig in een koekenpannetje. Zet weg.
  • Verwijder in het geval van een hele boerenkool de harde nerven, was goed en snijd fijn. Kook de gesneden boerenkool in ongeveer 10-15 minuten goed gaar (gaarder dan je waarschijnlijk normaal zou doen). Laat uitlekken in een vergiet.
  • Kook de pasta al dente.
  • Doe intussen de gebakken knoflook, sjalotten en boerenkool samen met rasp van een halve citroen en het sap van de hele citroen en de olijfolie in de blender. Laat je blender echt even zijn werk doen, alles moet mooi fijn zijn en een zachte textuur hebben. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe. Breng op smaak met zout.
  • Giet de pasta af en doe direct terug in de pan. Giet de boerenkoolsaus over de pasta en voeg de pecorino toe. Hussel door tot het bijna een romige textuur heeft.
  • Serveer direct met de gevijzelde peperkorrels, de rest van de pecorino, rasp van de andere helft van de citroen en een scheutje lekkere olijfolie. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Italiaans
Keyword: boerenkool, gezonde recepten, groenten in de hoofdrol, makkelijke recepten, pasta, snelle recepten