Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht.
Leg de knoflooktenen in een bakje met water zodat ze mooi zacht worden in de oven en niet verbranden.
Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen.
Zorg dat alle groenten een beetje een gelijke grootte hebben. Halveer eventueel de rode ui, de paprika, wortel, pastinaak en snijd de bolcourgette in. LET OP: laat de aubergine wel heel!
Leg bakpapier op een ovenplaat en wrijf alle groenten in met olijfolie. Geef vervolgens de verschillende groenten wat smaak met de specerijen(mixen). Wrijf de baharat bijvoorbeeld over de wortelen, de vadouvan over de pastinaak en gebruik de gerookte paprika op de aubergine. Breng alle groenten verder op smaak met wat peper en zout. Leg de knoflooktenen bij de groenten en schuif de plaat in het midden van de oven en bak ongeveer in een uur en 10 minuten gaar. Voeg de trostomaten pas na ongeveer 30 a 45 minuten toe. Elke oven werkt anders dus check de gaarheid! Maak intussen de chili olie door een scheutje olijfolie te verwarmen samen met wat chilivlokken. Bepaal met de hoeveelheid chilivlokken hoe pittig je de olie maakt.
Blancheer ook intussen de erwten, zo'n 2 a 3 minuten. Gebruik je diepvrieserwten? Houd dan een tijd aan van max. 1 minuut.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en zet apart.
Maak de yoghurt dip door 1 teentje knoflook te persen en wat peterselie en munt te hakken. Meng dit met de yoghurt.
Snijd de laatste rode ui fijn en meng samen met wat van de peterselie en munt door de couscous. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Zet de oven uit op het moment de groenten gaar zijn. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de platbroodjes, houd eventueel warm in de oven die nu uit staat.
Serveer de groenten op de plaat en garneer met partjes limoen, wat verse kruiden, pijnboompitten, de doperwten en de feta. Halveer ook de aubergine, maak deze wat losser met een vork en druppel er wat chili olie overheen. Smakelijk!