Go Back

Dukkah: een heerlijk veelzijdig krokant mengsel van noten, zaden en specerijen uit de Egyptische keuken

Dit is een fantastisch mengsel wat niet alleen heerlijk is als dip met olijfolie en brood bij de borrel maar ook als strooisel over groenten, eitjes en over vlees en visgerechten. Echt een topper om op voorraad te hebben!

Equipment

  • vijzel of hakmolentje

Ingredients

  • 65 gr hazelnoten
  • 3 el wit sesamzaad
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 3 el amandelen
  • 3 el gepelde pistachenootjes
  • 1 el venkelzaad
  • 1/2 el komijnzaad
  • 1/2 el korianderzaad
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl zeezout

Instructions 

  • Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten, amandelen en pistachenootjes.
  • Rooster daarna in dezelfde pan het komijnzaad, korianderzaad, sesamzaad, venkelzaad en de peperkorrels.
  • Laat alles afkoelen.
  • Hak de hazelnoten, amandelen en pistachenootjes grof.
  • Vijzel eerst het korianderzaad en de peperkorrels en voeg dan het komijnzaad en venkelzaad toe. Vijzel die laatste grof mee.
  • Doe dan alles samen in de vijzel en haal de vijzel er nog een paar keer doorheen. Het moet een mengsel worden van grove en fijne stukjes noot, zaad en specerijen.
  • Bewaar in een gedesinfecteerde en goed afsluitbare pot.
Course: Borrelhapje, dip, Snack
Cuisine: Egypte
Keyword: borrel recepten, dip, dukkah, noten, snack, specerijen, zaden