Go Back

Muffins met groene asperges, chorizo en whipped feta

Servings 6 muffins
Een heerlijk recept voor hartige muffins mét groenten! Groene asperges welteverstaan. Echt een traktatie!

Equipment

  • muffinblik
  • bakpapier of cupcakepapiertjes
  • kleine blender/mixer

Ingredients

  • 6 groene asperges
  • 100 gr chorizo + extra voor garnering
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 60 gr ongezouten roomboter
  • 75 ml melk
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 1 bosje bieslook + extra voor garnering

Whipped feta topping

  • 100 gr feta
  • 50 gr roomkaas
  • 50 gr Griekse yoghurt

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een muffinblik van 6 met bakpapier of cupcakepapiertjes.
  • Snijd de houterige kontjes van de asperges en snijd dan in stukjes van ongeveer 1 cm lang, de topjes mogen iets langer zijn. Blancheer de asperges en spoel direct koud. Houd de topjes apart voor garnering.
  • Snijd de chorizo in fijne blokjes. Bak een klein deel uit in een koekenpan, verkruimel dit later als garnering over de whipped feta. De rest mag ongebakken in het beslag.
  • Smelt de boter en voeg dan de melk, yoghurt, het eitje en de fijngesnipperde bieslook. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Weeg het zelfrijzend bakmeel af in een grote kom en voeg het botermengsel en de chorizo toe. Vouw het beslag om met een spatel, net voldoende dat het een samenhangend beslagje is maar overwerk het niet!
  • Lepel het beslag in de vormpjes en bak in het midden van de oven, ongeveer 30 minuten of tot ze mooi gaar en een kleurtje hebben.
  • Doe intussen de feta, yoghurt en roomkaas in een kom en mix luchtig. Breng op smaak met peper en zout.
  • De muffins zijn warm het lekkerst. Garneer af met een lepel van de feta, chorizokruim, bieslook en een aspergetopje. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: asperges, groene asperges, hartige muffins, muffins, snack recepten, tussendoortje