Go Back

Gezondere deviled eggs met doperwt, chorizo en rozemarijn

Servings 16 halve eitjes
Deze deviled eggs (of mimosa-/of gevulde eieren) zijn net even een slankere variatie op de klassieker met boter, room of alleen maar mayonaise. Deze maak je o.a. met yoghurt én doperwtjes.

Equipment

  • spuitzak
  • hakmolentje/kleine blender

Ingredients

  • 8 eieren
  • 65 gr diepvries erwten
  • 2 el dikke griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • paar naaldjes rozemarijn heel fijn gehakt
  • peper en zout naar smaak
  • 6 plakjes uitgebakken chorizo verkruimeld

Instructions 

  • Doe de eitjes in een pannetje water en breng aan de kook en kook zachtjes voor 10 minuten. Verwijder met een schuimspaan naar een koud water badje.
  • Bak intussen de chorizo uit en laat helemaal afkoelen op een keukenpapiertje. Verkruimel en zet weg voor het vullen en de garnering.
  • Breng hetzelfde water weer aan de kook en kook de erwten, zon 2 a 3 minuten. Giet af en spoel koud.
  • Halveer de eitjes en schep het eigeel in de blender samen met de yoghurt, mayonaise de erwten en de fijngehakte naaldjes van de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout en maal glad.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met spuitmondje en laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
  • Leg eerst in elke helft wat van het chorizo kruim als bodem. Spuit vervolgens mooie dotjes in de eiwitten en garneer af met nog wat chorizo kruim, een doperwt en een naaldje rozemarijn. Smakelijk!
Course: Appetizer, Borrelhapje, Snack
Keyword: borrel recepten, deviled eggs, doperwten, ei recepten, gevulde eieren, mimosa eieren, snack recepten