Go Back

Dé soep om al je groente kliekjes op te maken: Minestronesoep!

Cook Time 1 hour
Deze minestronesoep is zo handig om in je repertoire te hebben. Het is de perfecte kliekjes verslinder, of het nu zomer, herfst, winter of lente is! Daarnaast is dit gezonde soepje heel eenvoudig vegan te maken door gewoon de chorizo weg te laten.

Equipment

  • grote soeppan

Ingredients

  • 4 cm chorizo (Laat weg voor een vegan variant)
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2-3 l groentebouillon

De groenten

  • Met de groenten kan je je helemaal uitleven! Zoals gezegd is dit een perfecte soep om je kliekjes op te maken dus kijk wat je nog hebt liggen. Wat er hier vaak door gaat: tomaat, selderij, wortel, spruitjes, koolsoorten, erwten, prei, pastinaak en boontjes.
  • I.p.v. verse tomaten kan je ook goed tomaten uit blik gebruiken. Voor nog die extra tomatensmaak kan je nog een eetlepel tomatenpuree toevoegen.

De kruiden

  • Ook met de kruiden kan je lekker variëren. Gebruik eens een laurierblaadje of bijvoorbeeld tijm of rozemarijn!

Maak het nog meer maaltijdsoep

  • Vaak eten wij deze soep met een lekker zelfgemaakt (plat)broodje. Wil je de maaltijd nog meer body geven? Voeg dan bijvoorbeeld pasta, bonen, peulvruchten of aardappelblokjes toe. Houd hiervoor gewoon de gebruikelijke kooktijd aan.

Toppings en bijgerechten

  • Wil je er helemaal een feestje van maken? Serveer deze soep dan met wat vers gemalen kaas zoals Parmezaan of een mooie harde schapenkaas zoals Manchego. Ook een lekkere homemade pesto mag wat ons betreft niet ontbreken!

Instructions 

  • Snijd eerst de groenten die je wilt gebruiken en houd alles even apart.
  • Snijd de chorizo in blokjes en doe in een pan op halfhoog vuur. Laat het vet er rustig lekker uitbakken.
  • Snijd intussen de ui in blokjes en snipper de knoflook. Als het vet uit de chorizo is gelopen mogen deze erbij om even mee te fruiten.
  • Voeg nu de bouillon, tomaat en eventuele kruiden toe. Nu ligt het eraan welke groenten je gaat gebruiken. Begin met het toevoegen van de harde groenten en werk naar de zachtere soorten. Houd elke keer ongeveer de kooktijd aan van die groenten.
  • Gebruik je bonen, peulvruchten, pasta of bijvoorbeeld aardappel? Voeg die dan ook op tijd toe zodat deze voldoende tijd hebben om te garen.
  • Serveer in mooie kommen met eventueel het brood en de toppings. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht, lunch, Soep
Cuisine: Italiaans
Keyword: aspergesoep, groentesoep, italiaanse keuken, italiaanse soep, maaltijdsoep, minestrone, vegan recepten, vegetarische recepten