Go Back

Zoete aardappel crostini met spicy pompoen hummus en krokante kikkererwten

Een heerlijk gezonde variant van een crostini én eens wat anders dan de klassieke versie met brood. Lekker met pittige pompoen hummus en krokante kikkererwten.

Equipment

  • grillpan
  • oven

Ingredients

Maak eerst de pompoen hummus en krokante kikkererwten, de link naar het recept vind je hierboven.

  • 1 flinke zoete aardappel
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions 

Maak eerst de pompoen hummus en krokante kikkererwten, de link naar het recept vind je hierboven.

  • Verwarm je oven alvast voor op 180 graden hetelucht.
  • Was en schrob de zoete aardappel en dep droog. Snijd in gelijke dunne plakjes, laat de schil eraan.
  • Doe de plakjes in een kom en besprenkel net met genoeg olijfolie zodat elk plakje gecoat is. Breng licht op smaak met peper en zout.
  • OPTIONEEL: leg de plakjes eerst op een hete gril zodat ze een mooi grilstreepje en lichte smoky smaak krijgen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes los van elkaar op de plaat. Rooster in het midden van de oven, zo'm 5 tot 10 minuten. Draai dan de plakjes aardappel om en rooster nogmaals 5 tot 10 minuten of tot de randjes wat opkrullen/mooi krokant worden.
  • Haal uit de oven, laat iets afkoelen en doe dan de pompoen hummus erop. Garneer met verse peterselie, rode peper, geroosterde pompoenpitten en de krokante kikkererwten. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, Snack
Keyword: borrelhapje, crostini, gezonde burger, hummus, kikkererwten, pittig eten, pompoen, snack, zoete aardappel