Go Back

Loaded sweet and savory dutch pancakes

Servings 2 personen
Houd jij van zoet én hartig in één gerecht? Dan wil je deze loaded pannenkoeken met fruit, ahornsiroop, fontina en charcuterie maken!

Ingredients

pannenkoeken beslag

  • 125 gr bloem
  • 260 ml melk
  • 1 ei
  • snufje zout
  • eventueel snufje kaneel

voor de rest

  • fruit naar keuze. ik gebruik hier kersen, aardbeien, appel, grapefruit en blauwe bessen.
  • ahornsiroop
  • fontina (of een andere zachte kaas, bijvoorbeeld taleggio)
  • charcuterie naar keus. Bijvoorbeeld coppa di parma, spinata romana, bresaola of serranoham (wel natuurlijk even bij de slager halen of bij een mooie delicatessenwinkel.)

Instructions 

  • Maak het pannenkoekenbeslag en bak de pannenkoeken. Houd eventueel warm in de oven of tussen twee borden.
  • Doe de fontina in een ovenbestendig bakje en zet onder de gril tot deze bubbelt en (nog) zacht(er) is.
  • Snijd het fruit en zet weg.
  • Vouw de pannenkoeken tot driehoekjes en serveer in een schaal samen met het fruit, de fontina, ahornsiroop en de charcuterie. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, Hoofdgerecht
Cuisine: nederlands
Keyword: hartige recepten, pannenkoeken, pannenkoeken recepten, zoete recepten