Houd jij van zoet én hartig in één gerecht? Dan wil je deze loaded pannenkoeken met fruit, ahornsiroop, fontina en charcuterie maken!
pannenkoeken beslag
- 125 gr bloem
- 260 ml melk
- 1 ei
- snufje zout
- eventueel snufje kaneel
voor de rest
- fruit naar keuze. ik gebruik hier kersen, aardbeien, appel, grapefruit en blauwe bessen.
- ahornsiroop
- fontina (of een andere zachte kaas, bijvoorbeeld taleggio)
- charcuterie naar keus. Bijvoorbeeld coppa di parma, spinata romana, bresaola of serranoham (wel natuurlijk even bij de slager halen of bij een mooie delicatessenwinkel.)
Maak het pannenkoekenbeslag en bak de pannenkoeken. Houd eventueel warm in de oven of tussen twee borden.
Doe de fontina in een ovenbestendig bakje en zet onder de gril tot deze bubbelt en (nog) zacht(er) is.
Snijd het fruit en zet weg.
Vouw de pannenkoeken tot driehoekjes en serveer in een schaal samen met het fruit, de fontina, ahornsiroop en de charcuterie. Smakelijk!