Een heerlijke makkelijke doordeweekse maaltijd! Van zichzelf al met minder vlees maar ook heel eenvoudig vegetarisch te maken!
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1/2 el olijfolie
- 125 gr spekreepjes
- 150 gr risottorijst
- 60 ml droge witte wijn
- 1/2 l groentebouillon
- 1,5 stuks jonge prei
- 60 gr crème fraîche
- 3 el geraspte parmezaanse kaas + extra voor garnering
Snipper de ui. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de ui met de spekreepjes 4 min.
Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn op laag vuur opnemen.
Voeg de bouillon in 3 delen toe en laat de rijst de bouillon steeds zachtjes kokend opnemen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar. Maak intussen de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
Schep de crème fraîche, de kaas en tenslotte de prei erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Tips van Vaneigenbodem.nl
Tip: Serveer met extra parmezaanse kaas en een tomatensalade.
Tip: Vervang de spekreepjes door garnalen of gerookte zalmsnippers. Schep ze met de prei door de risotto.
Tip: Jonge prei is mals en sappig. Iets stevigere prei is ook heerlijk voor risotto. Fruit de preiringetjes dan met de ui en het spek mee.