Go Back

Pizza bianca met geitenkaas, salami en verse vijgen

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Deeg en saus 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 55 minutes
Servings 1 PIZZA Ø 27 CM
Heerlijke verse pizza's van zelfgemaakt deeg en getopt met lekkere herfst smaakjes.

Equipment

  • pizzasteen

Ingredients

Maak eerst het deeg, het linkje naar het recept vind je hierboven. Als alternatief kan je natuurlijk kant en klaar deeg gebruiken maar dit vind ik stukken minder lekker.

  • 1 rode ui in blokjes
  • 100 gr ricotta of mascarpone
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 2 verse rijpe vijgen
  • 6 plakken salami
  • balsamicostroop
  • handje rucola

Instructions 

Verwarm je oven voor op 250 graden hetelucht. Verwarm de pizzasteen mee. Heb je geen pizzasteen? Gebruik dan gewoon de ovenplaat en laat die mee verwarmen.

  • Snijd de ui in blokjes en bak deze op laag vuur tot deze zacht wordt en een klein beetje gaat karameliseren.
  • Maak intussen ook de balsamicostroop door wat balsamicoazijn in te koken en zet weg.
  • Zet alle andere toppings klaar.
  • Strooi wat semolina op een grote snijplank en rol het deeg uit tot de gewenste dikte en grootte. Zorg dat je voldoende semolina gebruikt zodat je de pizza straks makkelijk kan verplaatsen.
  • Besmeer de bodem met de ricotta of mascarpone en houd 1 cm over aan de rand. Beleg dan met de toppings.
  • Schuif de pizza op de steen en bak in ongeveer 10 a 15 minuten gaar, krokant en mooi bruin. De exacte tijd is afhankelijk van jouw oven en hoe groot en dik je de pizza maakt. Houd er dus een oogje op.
  • Garneer met wat lekkere olijfolie, wat rucola en een drizzle van de balsamicostroop. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht, Snack
Cuisine: Italiaans
Keyword: geitenkaas, herfstrecepten, pizza, salami, vijgen