Wel de porcini in warm water, ongeveer 15 minuten. Verwijder de porcini uit het water en hak fijn en zet weg. Bewaar het vocht.
Hak de 800 gram champignons en gemengde paddenstoelen in partjes en stukjes, niet te moeilijk over doen. Niet hakken tot moes.
Snijd de knoflook en sjalot fijn.
Bak de champignons op halfhoog vuur tot het vocht uit de champignons vrijwel helemaal verdampt is.
Voeg dan de knoflook en sjalot toe. Laat 2 minuutjes meebakken en schud regelmatig. Voeg dan de gehakte porcini en het vocht toe. LET OP: er is altijd wat gruis. Giet dus voorzichtig het vocht bij de paddenstoelen! Breng op smaak met peper en zout. Niet te veel, je kan later nog afkruiden.
Voeg dan de bouillon toe en laat 10 minuutjes pruttelen.
Pureer fijn met een staafmixer. Hoe fijn? Zoals jij hem lekker vindt!