Go Back

Paddenstoelensoep met zachte geitenkaas en pesto

Ongeveer 1 hour
Total Time 1 hour
Een heerlijke soep perfect voor het herfstseizoen! Extra lekker met homemade pesto en brood.

Equipment

  • staafmixer

Ingredients

  • 800 gr paddenstoelen (gemengd met als basis kastanje- en witte champignons) (voor de soep)
  • 150 gr gemengde paddenstoelen (voor de crostini)
  • 15 gr gedroogde porcini
  • 60 gr zachte geitenkaas
  • 1 el yoghurt
  • 2 teentjes knoflook (1 voor de soep, 1 voor de crostini)
  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes tijm (bewaar een klein beetje voor de crostini)
  • 3 flinke takken peterselie (bewaar een klein beetje voor de crostini)
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 1 l kippenbouillon (groentebouillon voor de vega versie)

Instructions 

Ga je zel het brood en de pesto maken? I cheer you on! :-D Maak deze wel even van te voren. De receptjes vind je hierboven.

  • Wel de porcini in warm water, ongeveer 15 minuten. Verwijder de porcini uit het water en hak fijn en zet weg. Bewaar het vocht.
  • Hak de 800 gram champignons en gemengde paddenstoelen in partjes en stukjes, niet te moeilijk over doen. Niet hakken tot moes.
  • Snijd de knoflook en sjalot fijn.
  • Bak de champignons op halfhoog vuur tot het vocht uit de champignons vrijwel helemaal verdampt is.
  • Voeg dan de knoflook en sjalot toe. Laat 2 minuutjes meebakken en schud regelmatig. Voeg dan de gehakte porcini en het vocht toe. LET OP: er is altijd wat gruis. Giet dus voorzichtig het vocht bij de paddenstoelen! Breng op smaak met peper en zout. Niet te veel, je kan later nog afkruiden.
  • Voeg dan de bouillon toe en laat 10 minuutjes pruttelen.
  • Pureer fijn met een staafmixer. Hoe fijn? Zoals jij hem lekker vindt!

Crostini met gemengde paddenstoelen en geitenkaas-yoghurt spread

  • Hak een mix van paddenstoelen in gelijke stukken.
  • Snijd het brood en wrijf een hele (gepelde) knoflookteen of één zijde van het brood. Rooster het brood met knoflook zijde naar beneden in een grillpan tot deze mooie streepjes heeft.
  • Verwarm in een koekenpan een klontje roomboter en bak de paddenstoelen om middelhoog vuur. Pers de rest van de knoflookteen en voeg toe samen met wat van de tijm. Bak tot er bijna geen vocht meer uit de paddenstoelen komt.
  • Hak wat peterselie en voeg op het laatste moment toe. Serveer de paddenstoelen om de crostini.

Serveren

  • Serveer met homemade pesto, focaccia en de geitenkaas-yoghurt spread. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht, lunch, Soep, voorgerecht
Keyword: aspergesoep, herfst, herfstrecepten, maaltijdsoep, paddenstoelen