Go Back

Fantastisch lekkere en gezonde groene gazpacho

Prep Time 30 minutes
tijd in de koelkast 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Servings 2 personen
Fan van de meer bekende rode gazpacho gemaakt met tomaat? Dan wil je dit frisse groene zusje zeker proberen! Eigenlijk op elk moment van een (warme) dag heerlijk!

Equipment

  • blender

Ingredients

Maak eerst de pesto. Past er echt heerlijk bij en zelfgemaakt smaakt echt beter! Het recept vind je hierboven.

  • 5 dl groentebouillon
  • 400 gr verse doperwten
  • 1/2 kropsla
  • 450 gr groene asperges
  • 1,5 komkommer
  • 2 groene chilipepers
  • 3 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje munt
  • 1,5 el suiker
  • 1 limoen (sap)
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper en zout
  • feta voor garnering
  • handje edamame voor garnering

Instructions 

  • Was de kropsla en snijdt in repen.
  • Hak het knoflookteentje en 1 sjalot in blokjes en fruit deze in een scheutje olijfolie.
  • Voeg de kropsla toe samen met de bouillon en laat 15 minuten zachtjes stoven.
  • Blancheer intussen de verse erwten en de groene asperges en spoel koud.
  • Schil de komkommer en snijd in gelijke blokjes. Snijd ook de chilipeper in ringetjes, de 2 sjalotten in blokjes en hak het bosje munt.
  • Meng de erwten met de komkommer, chilipeper, sjalot en de munt. Voeg ook de suiker, limoensap en de witte wijnazijn toe. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Grill na 2 uur de asperges kort op hoog vuur tot ze een mooi grillstreepje hebben.
  • Voeg het komkommermengsel en de kropsla toe in een blender en maal fijn.
  • Serveer met de gegrilde asperges, feta, edamame en heerlijk vers gemaakt brood. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht, lunch, Tussendoortje, voorgerecht
Keyword: asperges, aspergesoep, gazpacho