Was de kropsla en snijdt in repen.
Hak het knoflookteentje en 1 sjalot in blokjes en fruit deze in een scheutje olijfolie.
Voeg de kropsla toe samen met de bouillon en laat 15 minuten zachtjes stoven.
Blancheer intussen de verse erwten en de groene asperges en spoel koud.
Schil de komkommer en snijd in gelijke blokjes. Snijd ook de chilipeper in ringetjes, de 2 sjalotten in blokjes en hak het bosje munt.
Meng de erwten met de komkommer, chilipeper, sjalot en de munt. Voeg ook de suiker, limoensap en de witte wijnazijn toe. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Grill na 2 uur de asperges kort op hoog vuur tot ze een mooi grillstreepje hebben.
Voeg het komkommermengsel en de kropsla toe in een blender en maal fijn.
Serveer met de gegrilde asperges, feta, edamame en heerlijk vers gemaakt brood. Smakelijk!