Go Back

Pastasalade zeekraal, kiemgroenten en zalm

Servings 1 persoon
Zomer recept alert! Deze pastasalade kan je zowel warm als koud eten, is makkelijk, gezond en zit zo in elkaar.

Ingredients

  • 50 gr pasta (ik gebruik penne)
  • 1 mootje zalm van je visboer
  • 1/2 komkommer
  • 75 gr zeekraal
  • tuinkers
  • pittige of milde kiemgroenten mix

Dressing

  • 2,5 el yoghurt
  • 1 tl pittige dijon mosterd
  • 1/2 tl honing
  • 5 takjes dille fijngehakt + extra voor garnering
  • kneepje citroensap
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

De dressing maken

  • Hak de dille en voeg alles samen in een kommetje, meng goed door. Breng op smaak met een scheutje lekkere olijfolie en peper en zout.

De pastasalade maken

  • Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de komkommer in blokjes en snijd eventueel de helft van de zeekraal iets kleiner.
  • Bestrijk de zalm met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Grill de zalm op de huid tot deze nog net aan glazig is aan de bovenzijde, keer dan om en grill deze zijde nog even kort, zo'n 20 a 30 seconden.
    * Ik houd ervan als de zalm nog een heel klein beetje rauw is (wel goede vis gebruiken dan he). Mag het voor jou iets meer doorbakken, grill de zalm dat wat langer.
  • Meng de pasta, zeekraal en komkommer met de dressing en leg op het bord. Flake de zalm over de pastasalade en garneer af met de kiemgroenten, tuinkers, nog wat dille, zeekraal en een drizzle lekkere olijfolie. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Keyword: gezonde recepten, kiemgroenten, pasta, pastasalade, slanke recepten, zalm, zeekraal