Maak de nuoc cham door alle ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Proef goed, de een vindt wat meer van dit of dat nu eenmaal lekkerder dan een ander.
Snijd de komkommer en wortel in fijne reepjes en was de sla en zeekraal.
Maak de gamba's schoon en bak deze op hoog vuur heel kort (afhankelijk van de grootte van de gamba's) samen met een scheutje teriyaki.
Maak het rijstvel nat met koud water en leg op je werkbank.
Begin met het blaadje sla, daarna kan je in willekeurige volgorde de rest van de ingrediƫnten toevoegen. Neem niet te veel van alles, je wilt ze nog goed kunnen oprollen.
Klap het rijstvel in 1 keer over de vulling en maak een stevig rolletje door deze iets naar je toe te trekken. Klap dan de zijkanten naar binnen en rol verder op.
Je kan de summer rolls in zijn geheel serveren of even door de midden snijden. Serveer met de nuoc cham, nog wat sla en zeekraal en garneer af met wat geroosterde sesamzaadjes en wat chiliflakes. Smakelijk!