Deze dorade is heerlijk en zet je zonder moeite snel op tafel! Perfect voor doordeweeks, fantastisch in het weekend! En deze kan je zowel in de oven als op de barbecue bereiden!
- 2 hele dorades (Laat ze even schoonmaken door je visboer, scheelt jou een hoop in het rond vliegende ingewanden en schubjes.)
- 2 citroenen
- bosje dragon
- olijfolie
- peper en zout
Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht.
Snijd de dorade aan beide zijde 2 of 3 keer in met een scherp mes.
Besprenkel met wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout en masseer het visje even goed in.
Snijd de citroen in schijven en vul de holte met wat citroen en dragon. Leg ook wat schijfjes bovenop het visje en frut wat dragon in de inkepingen.
Bak in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 a 25 minuten of tot het visje net aan gaar is. Smakelijk!