Go Back

Poke bowl verse zalm, mango met miso-yoghurt dressing

Total Time 40 minutes
Servings 1 bowl
Wat een heerlijke klassieke combinatie is het toch: zalm en mango. Deze verse bowl boordevol groenten, zeewier en boontjes wordt extra lekker door de frisse miso-yoghurt dressing.

Ingredients

Voor de Rijst

  • 50 gr sushi rijst
  • 80 ml water
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 tl mirin

Voor de gemarineerde verse zalm

  • 175 gr zalm in mooie blokjes
  • 10 gr miso
  • sap van een halve limoen
  • 1 tl mirin
  • 1 tl sojasaus
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1,5 el yoghurt

Verder nodig (naar smaak en naar trek)

  • mango
  • wortel
  • taugĂ©
  • komkommer
  • radijsjes
  • spitskool
  • sojaboontjes
  • japans bessenwier

Toppings

  • kokos schaafsel licht getoast
  • sesamzaadjes (wit en zwart)
  • chiliflakes
  • limoen
  • lenteuitje

Instructions 

De rijst maken

  • Weeg de rijst af en spoel deze tot het water helder is.
  • Breng de afgemeten hoeveelheid water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat zachtjes met de deksel op de pan 12 minuutjes koken. Draai dan het vuur uit en laat nog 15 tot 20 minuutjes staan met de deksel gesloten.
  • Meng de rijstazijn met de mirin en wat zout. Meng deze na het rusten met de rijst.

De zalm marineren

  • Snijd de zalm in mooie hapklare blokjes.
  • Meng de miso met het limoensap, de mirin, sojasaus, sesamolie en de yoghurt tot een glad papje. Voeg de marinade toe aan de zalm, masseer even goed in en laat minimaal 20 minuutjes intrekken in de koelkast.

Mise en place groenten

  • Snijd alle groenten zoals jij wilt. Houd er rekening mee dat je het gemakkelijk gecombineerd kan eten, niet te grof dus. Leg alles klaar op een bord of plank.
  • Toast ook de kokosvlokken even kort in een koekenpan.

Poke bowl opmaken

  • Er zijn wat mij betreft geen regels over het opmaken van je poke bowl. Probeer alles gewoon mooi te rangschikken tot je een mooi geheel hebt.
  • Maak de bowl af met je favoriete toppings! Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Keyword: groentengerecht, mango, poke bowl, rijst, zalm, zeewier