Go Back

Aubergine feta dip

Prep Time 10 minutes
in de oven 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 1 flink bakkie
Wat is dit een heerlijk en net even anders dan anders dipje om te maken! De smaak is lekker romig en toch krijg je heel wat groenten binnen. Deze is super voor bij de borrel maar doet het ook goed als bijvoorbeeld spread voor op brood en zelfs bij bijvoorbeeld pasta!

Equipment

  • oven
  • aluminiumfolie
  • blender

Ingredients

  • 1 (flinke) aubergine
  • 100 gr feta
  • 1 knoflookteen door de pers
  • citroenrasp van 1 citroen
  • wat verse tijm
  • eventueel anders verse kruiden als peterselie en basilicum
  • 2 el yoghurt
  • lekkere olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • geroosterde pijnboompitten, sesam en/of pompoenpitten voor garnering

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de aubergine op aluminiumfolie en pof deze ongeveer een uurtje in de oven of tot deze mooi zacht is vanbinnen.
  • Doe intussen de feta, citroenrasp, knoflook, yoghurt en wat tijm in de blender.
  • Laat de aubergine iets afkoelen zodat je zonder je fikken te branden het vruchtvlees eruit kunt schrapen en doe deze ook in de blender. Het liefst nog wel een beetje warm zodat de feta mooi romig kan worden tijdens het blenderen.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer in een mooie schaal en garneer af met wat verse kruiden, de zaden en pitten, wat olijfolie en citroenpartjes. Smakelijk!
Course: dip, saus, Snack, spread
Keyword: aubergine, dip, feta