Go Back

Vega pizza met rode kool en blauwe kaas

Deze vegetarische pizza boordevol groenten wil je maken! Zo lekker en stiekem (voor een pizza) best wel heel gezond!

Equipment

  • pizzasteen

Ingredients

Maak eerst het pizzadeeg en de pizzasaus. De receptjes vind je hierboven.

  • Fijngesneden rode kool. Hoeveelheid is afhankelijk van het formaat van de pizza. Ga ervan uit dat je de hele pizzabodem met een dun laagje wilt beleggen. Houd een klein beetje achter de hand om mee af te garneren.
  • handje mais uit blik. Ook hier, houd een klein beetje achter de hand om mee af te garneren.
  • Blauwe kaas, zoveel als jij lekker vindt op een pizza. Ik gebruik roquefort omdat die lekker pittig is maar een mildere variant als bleu d'auvergne kan natuurlijk ook.
  • olijfolie om de randen mee in te smeren.
  • verse basilicum om af te garneren.
  • balsamicostroop

Instructions 

Maak eerst het pizzadeeg en de pizzasaus. De receptjes vind je hierboven.

  • Maak dan de balsamicostroop door wat balsamicoazijn in te koken in een klein pannetje.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden hetelucht.
  • Rol het deeg uit en beleg met de fijngesneden rode kool, mais en blauwe kaas.
  • Bak de pizza in ongeveer 12 a 15 minuten mooi bruin.
  • Garneer af met nog wat rauwe kool, de basilicum en de balsamicostroop. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Keyword: blauwe kaas, pizza, rode kool, vegetarisch, vegetarische pizza