Go Back

Garnalenkroketten met een pitje

Prep Time 45 minutes
afkoeltijd 2 hours
Total Time 2 hours 45 minutes
Servings 4 kroketjes
Garnalenkroketjes met Hollandse garnalen zijn heerlijk! Lekker op brood of gewoon als snack. Hoe je ze zelf maakt lees je hier.

Ingredients

Voor de roux

  • 20 gr ongezouten roomboter
  • 20 gr bloem
  • 50 ml melk
  • 50 ml visbouillon

En verder nodig

  • 160 gr gepelde Hollandse garnaaltjes
  • 2 gr gelatine geweekt in water
  • 2 eidooiers (Vang de eiwitten op, die gebruik je straks bij het paneren.)
  • 30 gr mascarpone
  • naar smaak cayennepoeder
  • naar smaak tabasco
  • naar smaak worcestersaus
  • handje peterselie
  • peper en zout naar smaak

Voor het paneren

  • fijn en grof paneermeel (Zie het linkje naar hoe je zelf paneermaakt hierboven.)
  • 2 eiwitten
  • 1 heel ei
  • bloem

Instructions 

  • Smelt op rustig vuur de boter in een pannetje, laat deze niet bruin worden!
  • Als de boter is gesmolten roer je met een garde de bloem erdoor en laat deze even garen maar laat ook weer niet (te) bruin worden.
  • Giet vervolgens de bouillon en de melk er stapsgewijs bij, wacht elke keer even tot de bloem de vloeistof heeft opgenomen.
  • Laat het geheel nog even zachtjes doorkoken.
  • Voeg dan de geweekte gelatine toe.
  • Klop de dooiers samen met de mascarpone, cayennepeper, tabasco, en worcestersaus en voeg toe aan de ragout.
  • Tot slot hak je de peterselie en voeg je die samen met de garnalen toe aan de ragout. Even doormengen en uitstorten op een met huishoudfolie bekleed bakplaatje of kommetje. (hoe groter het oppervlak, des te korter hoef je te wachten tot de ragout is afgekoeld. Het is belangrijk dat die geheel koud is.). Zet afgedekt weg in de koelkast.

De kroketten maken

  • Zet de bakjes met het ei en het fijne en grove paneermeel klaar.
  • Verdeel de ragout in gelijke delen en rol hier kroketjes van.
  • Haal de kroketten door de bloem en vervolgens door het eiwit en tot slot door het fijne paneermeel. Herhaal 2 keer. Voor het derde laagje haal je de kroketten eerst door het eiwit en vervolgens door het grove paneermeel.

De kroketten bakken

  • Verwarm je frituur voor op 180 graden en bak de kroketten in ongeveer 3 minuten goudbruin. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, lunch, Snack
Cuisine: nederlands
Keyword: garnalen, garnalenkroketten, hollandse garnalen, kroketten