Go Back

Borrelwortels met Zeeuws spek en ahornsiroop

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 8
Zet eens een ander (gezonder) borrelhapje op tafel. Deze borrelworteltjes zijn een heerlijke combinatie van zoet en hartig en de wortels hebben een lekkere zachte textuur. Proberen maar!

Equipment

  • ovenplaat met bakpapier
  • klein kwastje

Ingredients

  • 8 medium wortels (niet van die mini bospeentjes maar ook geen winterpee)
  • 12 plakjes Zeeuws spek
  • ahornsiroop
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Schrap of schil de wortels. Laat een klein stukje van het loof zitten, het oog wil ook wat.
  • Bestrijk de wortels met de ahornsiroop en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd het Zeeuws spek over de lengte doormidden en wikkel deze rond de wortels. Omdat het spek krimpt in de oven zorg je voor een goede overlapping van het spek.
  • Leg de omwikkelde wortels op de bakplaat en bak in ongeveer 30 a 40 minuten mooi bruin en gaar. Smakelijk!
Course: Appetizer, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: borrelhapje, snack, wortel