Zet eens een ander (gezonder) borrelhapje op tafel. Deze borrelworteltjes zijn een heerlijke combinatie van zoet en hartig en de wortels hebben een lekkere zachte textuur. Proberen maar!
ovenplaat met bakpapier
klein kwastje
- 8 medium wortels (niet van die mini bospeentjes maar ook geen winterpee)
- 12 plakjes Zeeuws spek
- ahornsiroop
- peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Schrap of schil de wortels. Laat een klein stukje van het loof zitten, het oog wil ook wat.
Bestrijk de wortels met de ahornsiroop en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Snijd het Zeeuws spek over de lengte doormidden en wikkel deze rond de wortels. Omdat het spek krimpt in de oven zorg je voor een goede overlapping van het spek.
Leg de omwikkelde wortels op de bakplaat en bak in ongeveer 30 a 40 minuten mooi bruin en gaar. Smakelijk!