Go Back

Asperges in rookvlees met tonijnmayonaise en ei

Total Time 20 minutes
Servings 4 personen
Deze schattige glaasjes met aspergetoppen, rookvlees en tonijnmayo heb je zo gemaakt, zijn heerlijk en helemaal leuk voor op de paastafel! Of gewoon als hapje natuurlijk in het aspergeseizoen.

Equipment

  • Blender/staafmixer/hakmolentje
  • 4 kleine glaasjes

Ingredients

Voor de tonijnmayonaise

  • 1/2 blikje tonijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 tl mierikswortel pasta
  • 2 ansjovisfilets
  • klein kneepje citroensap
  • peper en zout naar smaak

Overig

  • 2 eitjes
  • 4 plakjes rookvlees (ik gebruik rund)
  • 12 witte aspergetoppen (van wat over is kan je bijvoorbeeld heel goed een soepje knutselen!)
  • bieslook voor garnering.
  • kapperappeltjes voor garnering

Instructions 

  • Kook de eitjes zo'n 8 tot 10 minuten. Ze moeten hard gekookt zijn.
  • Kook ook de aspergetoppen. Ik snijd deze eerst van de stelen omdat ik ze korter wil garen, zo'n 6 minuten. Het is lekker als ze nog een heel klein beetje bite hebben. Verwijder de toppen uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak intussen de tonijnmayonaise. Doe alle ingrediĆ«nten voor de mayonaise in de blender en maal fijn. Voeg naar smaak het citroensap en peper en zout toe. Zet weg.
  • Pel de eitjes en hak deze in fijne blokjes.
  • Leg per persoon een plakje rookvlees neer en leg daar 3 aspergetoppen op, vouw dicht als een envelopje.
  • Lepel voorzichtig wat van de tonijnmayonaise in de glaasjes. Dan het gehakte ei en daarbovenop leg je voorzichtig de asperges in rookvlees. Garneer met wat bieslook en een kapperappeltje. Smakelijk!
Course: Appetizer, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: asperges, ei, tonijn, witte asperges