Go Back

Roerei met broccoli, doperwten, parmaham en pizzasaus

Total Time 10 minutes
Servings 1 persoon
Pizzasaus over? Deze lunch heb je zo gemaakt, is koolhydraatarm én zit boordevol groenten. Echt een topper om wat leftovers op te maken.

Ingredients

  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 50 gr doperwten
  • 50 gr broccoli
  • 3 plakjes parmaham
  • 1,5 el pizzasaus (Ik gebruik leftovers van onze homemade pizzasaus, zie linkje hierboven voor het recept.)
  • parmezaanse kaas om te garneren
  • basilicum om te garneren
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze kort, zo'n 1,5 minuut (ik houd van een beetje bite in m'n groenten).
  • Voeg op het laatst de doperwten toe, laat deze ongeveer 15 seconden meekoken. Giet af en zet weg.
  • Kluts het eitje samen met een scheur melk. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het roerei. Niet helemaal gaar graag, hij mag nog lekker smeuïg zijn.
  • Doe het roereitje op een bord samen met de groenten. Schep er wat pizzasaus overheen (deze kan je eventueel eerst opwarmen in de magnetron). Garneer af met de plakjes parmaham, wat geraspte parmezaan en gescheurde basilicum blaadjes, Smakelijk!
Course: Breakfast, lunch, Ontbijt
Keyword: broccoli, doperwten, ei, parmaham, pizzasaus, roerei