Go Back

Kip kebabs in marinade van gember, asem en palmsuiker

Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
marineren 1 hour
Total Time 1 hour 25 minutes
Servings 6 kebabs
Lekkere en makkelijke kip kebabs met het frisse van asem, de hitte van gember en het zoete tintje van de palmsuiker. Deze kebabs zijn heerlijk bij rijstgerechten maar ook super in een zelf gemaakt pitabroodje (recept vind je ook op deze website).

Equipment

  • satéprikkers
  • grillpan

Ingredients

  • 250 gr kippendijen in grove blokjes

Voor de marinade

  • 1 el yoghurt
  • 20 gr asem of tamarinde
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 15 gr gember, geraspt
  • 10 gr palmsuiker of goela djawa, fijngemalen (alternatief: bruine basterdsuiker)
  • 1/2 el chilivlokken of naar hoe pittig/niet pittig je het wilt
  • limoentje voor garnering (en smaak natuurlijk ;-))

Instructions 

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng door.
  • Snijd de kippendijen in gelijke niet al te kleine stukken en voeg toe aan de marinade. Laat minimaal een uurtje in de koelkast marineren, langer mag natuurlijk altijd.
  • Zet een grillpan op middelhoog/hoog vuur. Als de pan warm is leg je de kebabs erop. Wacht met draaien tot het vlees vanzelf loslaat. Check na een minuut op 8 de gaarheid. Laat eventueel nog nagaren op de grillpan (of in de oven) met een alufolietje erover. Draai wel het vuur onder de grillpan uit.
  • Serveer met rijst, noodles of in een broodje, Smakelijk! Geef er nog limoenschijfjes bij zodat mensen nog wat frisheid kunnen toevoegen naar smaak.
Course: Hoofdgerecht
Cuisine: aziatisch
Keyword: kebab, kip