Verwarm je oven voor op 250 graden hetelucht. Verwarm de pizzasteen mee. Heb je geen pizzasteen? Gebruik dan gewoon de ovenplaat en laat die mee verwarmen.
Strooi wat semolina op een grote snijplank en rol het deeg uit tot de gewenste dikte en grootte. Zorg dat je voldoende semolina gebruikt zodat je deze straks makkelijk kan verplaatsen.
Besmeer de bodem met wat saus. Je hebt minder nodig dan je denkt. Ik gebruik ongeveer 1,5 eetlepel. Houd 1 cm ruimte rond de rand en besmeer die met wat olijfolie.
Beleg de pizza met de gehalveerde cherrytomaatjes en verdeel kleine hoopjes van de cottage cheese en ricotta over de bodem.
Schuif de pizza op de steen en bak in ongeveer 10 a 15 minuten gaar, krokant en mooi bruin. De exacte tijd is afhankelijk van jouw oven en hoe groot en dik je de pizza maakt. Houd er dus een oogje op.
Maak intussen de balsamicostroop door deze rustig in te koken in een klein pannetje.
Garneer de pizza af met de parmaham, de balsamicostroop, wat verse basilicumblaadjes en een drizzle extra vierge olijfolie. Smakelijk!