Go Back

Rauwe bloemkoolsalade met ingelegde groenten, yoghurt en dille

Prep Time 10 minutes
Servings 2 personen (bijgerechtje)
Deze salade met rauwe bloemkoolroosjes en verschillende ingelegde groenten heeft een heerlijke bite en is een leuk lekker anders bijgerechtje voor bij visgerechtjes, stoofjes of pasta's.

Ingredients

  • 165 gr bloemkool in hele fijne roosjes
  • 30 gr rode ui in super fijne halve ringen

130 gr ingegde groenten. Zie het linkje naar het recept hierboven.

  • 1 el yoghurt
  • handje gehakte dille
  • kneepje citroensap
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Te grote brokken bloemkool is niet lekker in deze salade, je eet ze namelijke wel rauw. Dus even wat tijd besteden aan het 'plukken' van de roosjes.
  • Snijd de ui in dunne halve ringetjes.
  • Doe de bloemkool in een kom samen met de ui, ingelegde groenten, yoghurt, dille, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Proef, proef, proef en pas aan naar hoe jij het lekker vindt.
  • Garneer met nog wat takjes dille. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Side Dish
Keyword: bloemkool, ingelegde groenten, rode biet, wortel