Go Back

Italiaanse omelet met tomaat, parmaham, parmezaan en basilicum

Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1 persoon
Deze Italiaans geïnspireerde omelet is lekker snel, makkelijk en ideaal voor een lichte lunch of ontbijt.

Ingredients

  • 1 groot ei
  • 4 tomaatjes in fijne blokjes en zonder zaadlijst
  • 2 plakken parmaham, of zoveel jij lekker vindt
  • geraspte parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • paar blaadjes basilicum
  • snuf gedroogde oregano of provenciaalse kruiden
  • scheutje melk
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Zet een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie op laag/middelhoog vuur.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snijd in fijne blokjes.
  • Kluts het eitje met de provenciaalse kruiden/oregano, melk en peper en zout.
  • Giet het eimengsel in de pan en beleg met de tomaat.
  • Scheur de parmaham en basilicum in kleinere stukken en rasp een laagje parmezaanse kaas over de omelet. Laat deze rustig bakken tot de bovenkant gestold is. Sla de omelet dubbel en serveer met nog wat geraspte kaas en wat verse basilicumblaadjes. Smakelijk!
Course: Breakfast, lunch, Ontbijt
Cuisine: Italiaans
Keyword: basilicum, bechamelsaus, blauwe kaas, ei, omelet, parmaham, parmezaan, tomaat