Go Back

Knapperige paprikasalade met citrus vinaigrette

Prep Time 15 minutes
Deze makkelijke, gezonde, frisse en crunchy paprikasalade is een heerlijk om bijvoorbeeld te serveren bij een Mediterrane maaltijd. Maar ook bij een curry is deze salade een lekkere frisse tegenhanger.

Ingredients

Voor de citrus vinaigrette

  • 1,5 el limoensap + paar schaven rasp
  • 1,5 el citroensap + paar schaven rasp
  • 0,5 el mosterd
  • 6 el lekkere olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Voor de paprikasalade

  • 2 paprika's, in dunne reepjes/ringen
  • 1 lenteuitjes, in ringetjes
  • 1 stengel bleekselderij, in fijne blokjes
  • handje cherry tomaatjes, in kwarten
  • handje platte peterselie, grofgehakt/gescheurd

Instructions 

  • Maak eerst de vinaigrette door het citrussap te mengen met de mosterd. Giet dan beetje voor beetje al roerende de olijfolie erbij. Meng tot een homogene massa, breng op smaak met peper en zout en zet weg.
  • Snijd de groenten en doe in een kom. Meng deze met de vinaigrette en laat nog even een half uurtje intrekken. Garneer voor serveren af met de platte peterselie. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Salad, Salade, Side Dish
Keyword: bijgerecht, broodsalade, paprika