Go Back

Slankere tzatziki met dille, munt en citroen

Prep Time 10 minutes
Servings 1 bakje
Deze tzatziki is heerlijk licht en fris van smaak. Deze slankere variant met dille, munt en citroen zet je binnen no time op tafel.

Equipment

  • grove rasp
  • kaasdoek (of een niet in zeep gewassen sterke theedoek)

Ingredients

  • 160 gr yoghurt
  • 1/2 komkommer, grof geraspt
  • 3 takjes dille, fijngehakt
  • 5 blaadjes munt, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • rasp van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak
  • lekkere olijfolie om af te garneren

Instructions 

  • Rasp de komkommer in de kaasdoek en knijp deze goed uit. Doe de komkommer in een kom.
  • Voeg de yoghurt en fijngehakte kruiden toe. Pers het knoflookteentje, rasp de citroen zeste en breng op smaak met peper en zout. Roer nog even goed door. Drizzle er wat olijfolie overheen. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, sauzen
Cuisine: grieks
Keyword: bechamelsaus, komkommer, tzatziki, yoghurt