Go Back

Basisrecept pitabroodjes

Prep Time 15 minutes
Cook Time 5 minutes
rijstijd 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 4 pitabroodjes
Deze pitabroodjes zijn super eenvoudig om te maken en smaken zo veel lekkerder dan de pita's die je koopt in de supermarkt. Na een uurtje rijzen staan ze zo op tafel. Lekker om te vullen natuurlijk maar ook als plat broodje bij een stoofje doen deze het goed!

Equipment

  • oven
  • plastic folie

Ingredients

  • 165 gr bloem
  • 4 gr gist
  • 1 tl suiker
  • 1 el olijfolie
  • 90 ml lauw water
  • snuf zout

Instructions 

  • Doe 4 gram gist in een bak samen met de suiker en het lauwe water. Laat 5 tot 10 minuten staan.
  • Weeg intussen de bloem af. Voeg de olijfolie en het gistmengsel toe. Kneed het deeg tot een soepel en terugverend deegje, zo'n 10 minuten. Doe in een kom en dek goed af. Zet weg op een warme en tochtvrije plek. Laat een uur rijzen.
  • Verwarm na een uurtje de oven voor op 230 graden hetelucht.
  • Sla de lucht uit het deeg, geef het nog 2 a 3 vouwen en verdeel in 4 gelijke stukken. Rol die uit tot ronde pita's van ongeveer een centimeter dik. Bestrijk de bovenkant met een dun laagje olijfolie.
  • Leg in het midden van de voorverwarmde oven. Bak voor ongeveer 8 a 10 minuten of tot ze mooi omhoog zijn gekomen en een mooie bruine en krokante korst hebben. Serveer warm. Smakelijk!
Course: basisrecept
Keyword: brood, pita, pitabrood, plat brood