Verwarm de over voor op 200 graden hetelucht.
Snijd de paprika in niet al te kleine blokjes en snipper de ui en knoflook. Snijd de chilipeper in ringetjes.
Zet een pannetje op laag-middelhoog vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de ui samen met de knoflook en chilipeper op rustig vuur glazig. Breng op smaak met wat peper en zout.
Meet intussen de specerijen af en vijzel of maal deze fijn.
Als de ui glazig is voeg je de specerijenmix toe, laat deze even meebakken (3-5 minuutjes).
Voeg dan de bliktomaten toe en roer goed door.
Voeg dan de groentebouillon toe en laat zachtjes pruttelen.
Bereid intussen de ratatouille voor. Snijd de courgette, aubergine en rode ui.
Zet een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de groente met een klein beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Grill de groenten tot ze een mooi grillstreepje hebben. Zet weg.
Bekleed de rand van elk ovenschaaltje om en om met een plakje courgette en aubergine. Steek als laatste de rode ui ertussen. Haal de kwarten natuurlijk wel even los van elkaar zodat je mooie 'blaadjes' rode ui hebt.
Voeg de tomatensaus toe in het midden van het schaaltje en zet in het midden van de voorverwarmde oven, zo'n 30 minuten.
Na 30 minuten mogen de eitjes erbij. Maak een kuiltje in de tomatensaus en breek voorzichtig het eitje in het kuiltje. Zet weer in de oven voor ongeveer 10 minuten of tot het eiwit is gestold maar de dooier nog mooi zacht is.
Serveer met naan/plat brood (zie link naar receptje hierboven), frisse yoghurt en wat verse kruiden zoals platte peterselie. Smakelijk! :-D