Go Back

Carpaccio van rosbief met ingelegde groenten

Prep Time 15 minutes
rusttijd 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 2 personen

Equipment

  • aluminiumfolie
  • vlijmscherp mes
  • optioneel: vleeshamertje

Ingredients

Kijk voor de ingrediƫnten en het maken van de ingelegde groenten en cannellini bonen dip hierboven.

  • 400 gr rosbief
  • 2 el piccalilly (of naar smaak)
  • handje geroosterde pompoenpitten naar smaak
  • geraspte pittige kaas zoals een scherpe cheddar of parmezaan naar smaak
  • kappertjes naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • (gerookte) olijfolie naar smaak
  • klont roomboter

Instructions 

Maak de ingelegde groenten minimaal een dag van te voren. Liefst 2 of zelfs 3 dagen van te voren.

    Maak de cannellini bonen dip, zie recept hierboven.

    • Rooster de pompoenpitten en zet weg.
    • Haal de rosbief minimaal een uur van te voren uit de koelkast en geef hem een flinke rub met grof zout en versgemalen zwarte peper. Je mag hier best een beetje overdrijven ;-)
    • Verwarm een koekenpan op hoog vuur met olie en een klont roomboter.
    • Braad de rosbief rondom, zo ongeveer een halve tot 1 minuut aan elke zijde.
    • Pak de rosbief in aluminiumfolie en laat een uurtje rusten als je hem direct wilt eten of zet weg in de koelkast voor de volgende dag.
    • Snijd de rosbief zo dus als je kan. Een scherp mes helpt.
    • Sla elk plakje eventueel nog iets platter met een vleeshamertje.
    • Leg het vlees uitgewaaierd op een bord.
    • Verdeel de garnituren gelijkmatig. Smakelijk!
    Course: Appetizer, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
    Keyword: bloemkool, carpaccio, ingelegde groenten, ingemaakte groenten, pickle, rode biet, rosbief, wortel