Go Back

Makkelijke vegetarische bloemkool curry

Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour
Servings 2 personen
Heerlijk geurende en verwarmende bloemkool curry. Deze vegetarische curry staat binnen een uurtje op tafel en is helemaal niet moeilijk om te maken. Echt een handig receptje om achter de hand te hebben!

Equipment

  • vijzel of specerijenmolentje

Ingredients

  • 1 bloemkool in grove roosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomaten
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 wortel, grof geraspt (ongeveer 100 gram)
  • flink stuk gember, fijngehakt
  • 1 chilipeper in ringetjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • yoghurt bij serveren
  • limoen bij serveren
  • platte peterselie bij serveren

Voor de specerijenmix

  • 1 tl garam masala
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl chilivlokken

Instructions 

Specerijenmix maken

  • Hup, alles in de vijzel of hakmolen en malen maar.

De bloemkool curry maken

  • Snipper de uit, hak de knoflook en gember, rasp de wortel, snijd de chilipeper en verdeel de bloemkool in grote roosjes.
  • Zet een grote pan op het vuur, voeg wat neutrale olie toe en bak de ui glazig.
  • Voeg dan de knoflook, gember en de helft van de chilipeper toe. Laat even meebakken, zo'n 10 minuten.
  • Voeg dan de bliktomaten toe, bak weer even mee en roer goed door.
  • Voeg de bouillon toe, proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes met de stelen naar beneden over de pan, ze hoeven niet helemaal onder te staan. Laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen of tot de roosjes gaar zijn maar nog wel beet hebben.
  • Garneer af met de yoghurt, rasp van de limoen, de halve rode chilipeper en wat platte peterselie.
  • Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Main Course, Side Dish
Cuisine: Indiaas
Keyword: bloemkool, curry, vegetarisch