Go Back

Gezonde visburger met spinazie, 'remouladesaus' en quinoa-kaas krokantje

Prep Time 1 hour
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 4 burgers
Hou je van burgers, vis en zoek je naar een gezond recept die deze twee dingen combineert? Deze wil je maken! Alles homemade zodat je precies weet wat erin gaat en de smaak fantastisch is!

Equipment

  • plasticfolie

Ingredients

Boven dit recept vind je linkjes naar de recepten voor de pita's, de spinazie spread en de quinoa-kaaskrokantjes

    Ingrediƫnten gezondere 'remouladesaus'

    • 4 el yoghurt
    • 1 el kappertjes, grof gehakt
    • 1 augurk, fijn gesnipperd
    • 1/2 klein rood uitje, super fijn gesnipperd
    • 1/2 el mosterd
    • handje platte peterselie, gehakt
    • handje bieslook, gehakt

    Ingrediƫnten voor de visburgers

    • 350 gr schelvisfilet
    • 1 ei
    • 4 el paneermeel (hoeveel paneermeel je nodig hebt voor een mooie consistentie hangt af van de maling van je paneermeel. Even proberen dus. Het moet de burgers samen met het eitje net goed bij elkaar houden.)
    • zest van een halve citroen
    • handje platte peterselie, gehakt
    • handje dille, gehakt
    • paar bladeren spitskool in fijne reepjes

    Instructions 

    Voorbereiding

    • Maak eerst de spinaziespread, remouladesaus en quinoa-kaas krokantjes. De receptjes vind je hierboven.
    • Bereid dan het deeg voor de pita's voor, die moet minimaal een uur rijzen. Link naar recept vind je ook boven dit recept.

    De visburgers maken

    • Hak met een scherp mes de schelvis in blokjes. Hak het niet tot moes, het is lekker als je de structuur van de vis nog een heel klein beetje meekrijgt.
    • Doe de gehakte schelvis in een kom, samen met het eitje, paneermeel en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en vorm 4 burgers. Leg deze op plasticfolie op een bord, dek af en laat opstijven in de koelkast.
    • Bak de burgers in een scheutje neutrale olie 2 tot 3 minuten aan elke zijde op middelhoog vuur.

    Het assembleren van de burgers

    • Neem een pitabroodje en snijd deze door.
    • Begin met een laagje van de spitskool.
    • Dan een laagje van de spinaziespread.
    • Daarbovenop mag de visburger.
    • Vervolgens een flinke klodder remouladesaus.
    • Tot slot het quinoa-kaas krokantje.
    • Smakelijk!
    Course: Hoofdgerecht, lunch
    Keyword: gezonde burger, kaas, quinoa, schelvis, spinazie, visburger