Go Back

Spinazie ricotta spread

Prep Time 20 minutes
Servings 1 bakje
Deze spinazie ricotta spread is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld vis. Lekker voor op een broodje, toastje of op een burger.

Equipment

  • hakmolentje
  • kaasdoek of fijne en zonder zeep gewassen theedoek
  • slagerstouw/elastiek/een haakje. Iets om die doek mee op te hangen.

Ingredients

  • 300 gr spinazie uit de diepvries
  • 1/2 klein rood uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr ricotta
  • 1/2 citroen, sap
  • handje platte peterselie
  • peper & zout naar smaak

Instructions 

  • Warm de spinazie op in een pannetje.
  • Leg de spinazie in de kaas-/theedoek en hang op zodat deze kan uitlekken.
  • Snipper de rode uit en pers de knoflook. Doe samen met de ricotta, citroensap, peterselie en spinazie (knijp nog even goed uit in de doek) in je hakmolen en maal zo fijn als dat jij lekker vindt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Smakelijk!
Course: Borrelhapje, Snack
Keyword: dip, ricotta, spinazie, spread