Zin in een lichte maar voedzame lunch. Deze verse spring rolls zitten vol fijne Aziatische smaakjes en groenten!
Voor de loempia's
- 2 plakken gerookte zalm
- 2 rijstvellen
- kleine wortel
- handje taugé
- fijngesneden spitskool
- lenteui
- peterselie
- geroosterde sesamzaadjes en pompoenpitten
- limoen
Voor de oosterse omelet
- 1 ei
- 1 tl vissaus
- 1 tl sojasaus
- 1 tl ketjap
- 1 tl sambal brandal
Voor de dipsaus
- 1/2 limoen, sap en rasp
- chilipeper naar smaak
- 1 tl vissaus
- 1 tl sojasaus
- 1 tl ketjap
De omelet maken
Kluts het ei met de overige ingrediënten.
Zet een kleine koekenpan om middelhoog vuur, voeg wat neutrale olie toe en bak de omelet. Wacht tot de bovenkant net gestold is, draai dan het vuur uit.
Prep voor de loempia's
Rooster de sesamzaadjes en pompoenpitten.
Rasp de wortel en snijd de spitskool fijn.
Zet de overige ingrediënten klaar.
De loempia's maken
Houd het rijstvel even onder de kraan, gewoon net dat het nat is. Leg op een bord of plank.
Leg het rijstvel met een punt naar je toe.
Beleg het rijstvel met de geraspte wortel, spitskool, taugé, lenteui, peterselie, sesamzaad, pompoenpitten, reepjes van de omelet en natuurlijk een plakje gerookte zalm.
Vouw eerst de punt die het dichts bij jou is over de inhoud. Vouw dan de zijkanten naar elkaar toe en rol dan strak aan naar de punt die het verst bij je vandaan is.