Go Back

Verse loempia's met gerookte zalm, oosterse omelet en veel groenten

Cook Time 20 minutes
Servings 2 loempia's
Zin in een lichte maar voedzame lunch. Deze verse spring rolls zitten vol fijne Aziatische smaakjes en groenten!

Ingredients

Voor de loempia's

  • 2 plakken gerookte zalm
  • 2 rijstvellen
  • kleine wortel
  • handje taugé
  • fijngesneden spitskool
  • lenteui
  • peterselie
  • geroosterde sesamzaadjes en pompoenpitten
  • limoen

Voor de oosterse omelet

  • 1 ei
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl ketjap
  • 1 tl sambal brandal

Voor de dipsaus

  • 1/2 limoen, sap en rasp
  • chilipeper naar smaak
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl ketjap

Instructions 

De omelet maken

  • Kluts het ei met de overige ingrediënten.
  • Zet een kleine koekenpan om middelhoog vuur, voeg wat neutrale olie toe en bak de omelet. Wacht tot de bovenkant net gestold is, draai dan het vuur uit.

Prep voor de loempia's

  • Rooster de sesamzaadjes en pompoenpitten.
  • Rasp de wortel en snijd de spitskool fijn.
  • Zet de overige ingrediënten klaar.

De dipsaus maken

  • Tsjah... gewoon alle ingrediënten in een kommetje, mengen, proeven en klaar.

De loempia's maken

  • Houd het rijstvel even onder de kraan, gewoon net dat het nat is. Leg op een bord of plank.
  • Leg het rijstvel met een punt naar je toe.
  • Beleg het rijstvel met de geraspte wortel, spitskool, taugé, lenteui, peterselie, sesamzaad, pompoenpitten, reepjes van de omelet en natuurlijk een plakje gerookte zalm.
  • Vouw eerst de punt die het dichts bij jou is over de inhoud. Vouw dan de zijkanten naar elkaar toe en rol dan strak aan naar de punt die het verst bij je vandaan is.

Serveren

  • Serveer met de dipsaus en maak eventueel van de overgebleven groenten nog een kleine salade voor erbij.
  • Smakelijk!
Course: Borrelhapje, lunch, Snack, Tussendoortje
Cuisine: aziatisch
Keyword: gerookte zalm, loempia's, spring rolls, zalmsalade