Go Back

Mais-cheddar muffins

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 12 stuks
Lekker hartige mais-cheddar muffins. Heerlijk als tussendoortje of bij de BBQ!

Equipment

  • oven
  • muffinblik

Ingredients

  • 120 gr maismeel
  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 200 gr pittige cheddar of een ander pittig smeltkaasje (En dan niet van die plastic plakjes maar raspen van een lekker stuk pittige cheddar.)
  • 1 ei
  • 240 ml melk
  • 140 gr mais uit blik
  • flinke snuf zout

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Spoel de maïskorrels af met water en dep goed droog met keukenpapier.
  • Meng het maismeel, de bloem, bakpoeder, baksoda in een kom.
  • Meng in een andere kom de melk en het ei.
  • Voeg de inhoud van de kommen samen en spatel door tot een egale massa.
  • Rasp de cheddar en voeg deze samen met de maïskorrels en het zout toe. Spatel door en schep hoopjes in het muffinblik (vet deze eerst even in met olie of boter).
  • Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 20-30 minuten gaar en dat ze een mooi kleurtje hebben.
  • Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keyword: blauwe kaas, cheddar, mais, muffins