Go Back

Slankere 'American coleslaw'

Prep Time 20 minutes
Servings 4 personen
Deze koolsalade is super makkelijk om te maken, smaakt heerlijk bij allerlei verschillende vlees- en visgerechten én deze versie is ook nog eens slanker en gezonder!

Ingredients

Voor de salade

  • 150 gr spitskool
  • 150 gr rode kool
  • 100 gr wortelen
  • handje verse dille en platte peterselie

Voor de dressing

  • 3 el yoghurt
  • 1 el mayonaise (vervang de mayonaise voor yoghurt als je deze salade écht slank wilt maken.)
  • 1/2 el grove mosterd
  • 1/2 citroen, sap
  • 1 tl suiker
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

De salade maken

  • Snijd de kool in hele fijne reepjes.
  • Rasp de wortel grof.
  • Hak de dille en platte peterselie.
  • Meng in een kom.

De dressing maken

  • Voeg alle ingrediënten voor de dressing toe in een apart kommetje en meng goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout. Dressings moeten altijd net even té sterk proeven. Eenmaal door de salade zwakt de smaak iets af.

Samenvoegen

  • Meng de salade met de dressing. Handigst is om gewoon je handen te gebruiken. Knijp bij het omwentelen in de salade zodat de dressing er als het ware wordt 'ingedrukt'.
  • Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Salad, Salade, Side Dish
Cuisine: Amerikaans
Keyword: coleslaw, rode kool, salade, spitskool