Go Back

Passievrucht mousse met limoen en pistache

Prep Time 1 hour
opstijven in de koelkast 4 hours
Servings 4 personen
Deze mousse van passievrucht en limoen is heerlijk als toetje. Niet te zoet en met een lekker zuurtje. De passievrucht zorgt voor lekker wat textuur in de mousse.

Equipment

  • handmixer is wel handig

Ingredients

Voor de mousse

  • 6 passievruchten (ongeveer 150 gram)
  • 1/2 rasp van een limoen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eitjes
  • 30 gr suiker
  • 75 ml room

Voor de topping

  • 2 passievruchten
  • 1/2 blaadje gelatine
  • 1/2 rasp van een limoen
  • handje pistachenootjes

Instructions 

De mousse maken

  • Leg de gelatineblaadjes in een bakje koud water.
  • Doe de passievrucht in een bakje. Houd je van crunch? Laat de pitjes er dan inzitten. Wil je een gladde mousse? Zeef de pitjes er dan uit.
  • Splits de eitjes en klop de eigelen samen met de suiker tot deze volledig is opgenomen en de eigelen luchtig en lichter van kleur zijn geworden.
  • Los de gelatine au bain marie op in 1 eetlepel limoensap en voeg toe aan de eigelen en meng goed door.
  • Klop de slagroom luchtig.
  • Klop de eiwitten luchtig.
  • Voeg de rasp van een halve limoen toe aan de eigelen.
  • Doe wat van het eiwit en de slagroom bij het eigeel en meng voorzichtig door.
  • Voeg dan de rest van de eiwitten en de room bij de eigelen en spatel/vouw voorzichtig door. Probeer zo veel als mogelijk de lucht te behouden.
  • Schep de mousse in glaasjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Voor de topping (maak deze als de mousse volledig is opgesteven)

  • Los de gelatine au bain marie op in 1 eetlepel limoensap.
  • Maak de passievrucht schoon.
  • Rasp de schil van een halve limoen erdoorheen.
  • Voeg de opgeloste gelatine toe en meng goed door. Laat iets afkoelen en giet het mengsel bovenop de mousse. Zorg dat de mousse wel al volledig is opgesteven.
  • Zet terug in de koelkast tot je de mousse wilt gaan serveren.
  • Garneer op het moment van serveren af met gehakte pistachenootjes en eventueel nog een rasp van de limoen.
  • Smakelijk!
Course: Dessert, Nagerecht
Keyword: limoen, mousse, passievrucht, pistache, toetje