Leg de gelatineblaadjes in een bakje koud water.
Doe de passievrucht in een bakje. Houd je van crunch? Laat de pitjes er dan inzitten. Wil je een gladde mousse? Zeef de pitjes er dan uit.
Splits de eitjes en klop de eigelen samen met de suiker tot deze volledig is opgenomen en de eigelen luchtig en lichter van kleur zijn geworden.
Los de gelatine au bain marie op in 1 eetlepel limoensap en voeg toe aan de eigelen en meng goed door.
Klop de slagroom luchtig.
Klop de eiwitten luchtig.
Voeg de rasp van een halve limoen toe aan de eigelen.
Doe wat van het eiwit en de slagroom bij het eigeel en meng voorzichtig door.
Voeg dan de rest van de eiwitten en de room bij de eigelen en spatel/vouw voorzichtig door. Probeer zo veel als mogelijk de lucht te behouden.
Schep de mousse in glaasjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.