Go Back

Zalm-kabeljauw salade voor op brood

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 1 bakje
Deze slankere en gezondere vissalade van zalm en kabeljauw maak je met yoghurt in plaats van mayonaise. Lekker voor op brood of op een toastje bij de borrel.

Equipment

  • oven
  • hakmolentje
  • aluminiumfolie

Ingredients

  • 100 gr zalm
  • 100 gr kabeljauw
  • 1/2 citroen, sap en rasp
  • 1 augurk in fijne blokjes
  • kapperappeltjes (gewone kappertjes kunnen natuurlijk ook)
  • 3 el yoghurt (Iets minder slank maken? Vervang 1 eetlepel yoghurt voor 1 eetlepel mayonaise.)
  • 1 tl mosterd
  • 1 el gedroogde dille
  • snuf cayennepeper
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse dille voor garnering

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Leg de zalm en kabeljauw in een ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en gaar de vis voor ongeveer 15 a 18 minuten.
  • Haal uit de oven en laat afgedekt afkoelen.

De zalm/kabeljauw salade maken

  • Doe de vis samen met de overige ingrediĆ«nten in de hakmolen en maal fijn. Je bepaalt zelf hoe fijn of grof je lekker vindt.
  • Serveer met wat takjes verse dille en nog een snufje cayennepeper. Ook lekker: presenteer op brood of toast met kiemgroenten.
  • Smakelijk!
Course: Borrelhapje, lunch, Ontbijt, Snack
Keyword: broodbeleg, vissalade, zalmsalade, zalmspread