Deze slankere en gezondere vissalade van zalm en kabeljauw maak je met yoghurt in plaats van mayonaise. Lekker voor op brood of op een toastje bij de borrel.
oven
hakmolentje
aluminiumfolie
- 100 gr zalm
- 100 gr kabeljauw
- 1/2 citroen, sap en rasp
- 1 augurk in fijne blokjes
- kapperappeltjes (gewone kappertjes kunnen natuurlijk ook)
- 3 el yoghurt (Iets minder slank maken? Vervang 1 eetlepel yoghurt voor 1 eetlepel mayonaise.)
- 1 tl mosterd
- 1 el gedroogde dille
- snuf cayennepeper
- peper en zout naar smaak
- optioneel: verse dille voor garnering
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Leg de zalm en kabeljauw in een ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en dek af met aluminiumfolie.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en gaar de vis voor ongeveer 15 a 18 minuten.
Haal uit de oven en laat afgedekt afkoelen.
De zalm/kabeljauw salade maken
Doe de vis samen met de overige ingrediƫnten in de hakmolen en maal fijn. Je bepaalt zelf hoe fijn of grof je lekker vindt.
Serveer met wat takjes verse dille en nog een snufje cayennepeper. Ook lekker: presenteer op brood of toast met kiemgroenten.
Smakelijk!