Go Back

Geroosterde venkel met citroen, mosterd en parmezaanse kaas

Prep Time 15 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 15 minutes
Servings 1 venkeltje
Deze geroosterde venkel is heerlijk en een perfect en makkelijk gerechtje om te serveren bij vis.

Equipment

  • aluminiumfolie

Ingredients

  • 1 venkel
  • 4 knoflookteentjes
  • 1/2 citroen, sap en rasp
  • 2 tl honing
  • 1 el mosterd
  • 10 gr parmezaanse kaas
  • 1 el broodkruim
  • 1 dl bouillon naar keuze
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
  • Snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern.
  • Meng in een kommetje het citroensap en rasp, de honing, mosterd en olijfolie.
  • Doe de venkel in een met aluminiumfolie beklede braadslede of ovenschaal.
  • Giet met mengsel over de venkel en wrijf goed in.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de knoflookteentjes tussen de venkel.
  • Voeg de bouillon toe
  • Dek de braadslede of ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
  • Zet in het midden van de oven, ongeveer 1,5 uur.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bestrooi de venkel met de parmezaanse kaas en broodkruim.
  • Zet terug in de oven, ongeveer een half uurtje of tot de venkel een mooie kleur heeft en lekker zacht is. Smakelijk!
Course: Bijgerecht
Keyword: venkel