Go Back

Spaghetti taart met chorizo en crispy boerenkool

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Rusttijd 10 minutes
Total Time 1 hour 55 minutes
Servings 2 personen
Deze spaghetti taart is een feestje om op tafel te zetten en is helemaal niet zo moeilijk om te maken. De crispy boerenkool maakt het helemaal af!

Equipment

  • springvorm Ø 18 cm

Ingredients

Voor de saus

  • 60 gr chorizo
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengels bleekselderij
  • 1 wortel (niet van die bospeentjes he, een niet al te grote winterwortel)
  • 1 blik tomaten (400 gr)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/3 blikje (van de tomaten) water
  • peper en zout naar smaak

Zie linkje hierboven hoe je de boerenkool crisps maakt (ik gebruik hier 150 gr boerenkoolbladeren waarvan ik de harde stengels uitsnijdt)

    Voor de rest

    • 150 gr spaghetti
    • 2 eitjes
    • handje cherry of gewoon mini tomaatjes
    • 30 gr parmezaanse kaas

    Instructions 

    Zie linkje hierboven hoe je de boerenkool crisps maakt (ik gebruik hier 150 gr boerenkoolbladeren waarvan ik de harde stengels uitsnijdt)

      De saus maken

      • Snipper de uit, hak de knoflook en snijd de wortel, bleekselderij en de stengels van de boerenkool in fijne blokjes.
      • Snijd de chorizo in blokjes.
      • Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de chorizo toe. Bak deze tot ze mooi krokant zijn en de meeste oliën hebben losgelaten.
      • Voeg dan de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, blokjes boerenkool stengels en oregano toe. Bak even mee tot de ui glazig is.
      • Voeg dan de balsamicoazijn toe samen met de tomatenpuree en bak die even mee (ontzuren).
      • Voeg dan de tomaten uit blik toe samen met het water. Laat ongeveer een uurtje pruttelen.

      De spaghetti taart maken

      • Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht.
      • Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking MIN 2 minuten (pasta gaart ook nog door in de oven).
      • Kluts het ei samen met de geraspte parmezaanse kaas.
      • Voeg de spaghetti toe aan de saus samen met het eimengsel en roer op laag vuur door.
      • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat olijfolie.
      • Stort de spaghetti in de vorm, strijk glad en bedek met de gehalveerde cherrytomaatjes.
      • Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 30 a 45 minuten. Haal uit de oven en laat nog 10 minuutjes staan, eventueel licht afgedekt met aluminiumfolie.
      • Serveer punten van de taart met een lekker frisse salade, nog wat rasp van de parmezaanse kaas en de knapperige boerenkool. Smakelijk!
      Course: Hoofdgerecht
      Cuisine: Italiaans
      Keyword: boerenkool, hartige taart, spaghetti